Smešna strana reciklaže

Navikli smo da u vestima čitamo uobičajene priče o značaju reciklaže, uvećanju količine globalnog otpada i novim tehnologijama reciklažnog procesa. Ipak, priče o reciklaži mogu biti i nesvakidašnje, zapanjujuće i, naravno, smešne. Kako bismo pokazali da reciklaža može biti više nego zabavna tema, prenosimo Vam 3 najnereverovatnije priče o reciklaži koje će Vam sigurno izmamiti osmeh na lice.

1. Reciklirana svadbena večera

Iako mnogi mladenci ulažu značajne svote novca u svadbeno veselje, mladi bračni par iz Velike Britanije se opredelio da svatovima servira večeru od recikliranih prehrambenih proizvoda. Na meniju se, između ostalog, moglo naći marokansko jelo od mešanog povrća, napravljeno od sastojaka kojima je davno prošao rok trajanja, kao i salata od bačenog paradajza, krompira i hleba.
Suprotno očekivanjama, gosti su bili oduševljeni – kako idejom, tako i večerom!

2. Totes McGoats – eko-maskota Nijagara vodopada

Kada ugledate gospodina McGoats-a (MekKoza), prvo što Vam može pasti na pamet je da je marketinškom timu ponestalo svežih ideja. Lik Totes McGoats-a, čoveka sa glavom koze, je nastao kako bi podigao svest o neophodnosti i značaju reciklaže – iako se može činiti da mu je originalna svrha bila da podigne sugrađanima raspoloženje. Ipak, koliko god se činio bizarnim i smešnim, analiza je pokazala da je McGoats ispunio svoj zadatak! Naime, nakon što je javnost doznala za McGoats-a i njegovu misiju, procenat aktivnih učesnika u reciklažnom procesu porastao je od 4 na 23%.

3.Q&A sa gospodinom Trash Wheel-om

Gospodin Trash Wheel (točak za smeće) je, zapravo, točak koji radi na solarnu energiju, a služi za prečišćavanje zagađenih voda. Ništa nesvakidašnje. Ipak, priča dobija zaokret u oktobru 2015. kada je Trash Wheel dobio titulu „gospodin“, svoj glas i priliku da odgovara na pitanja korisnika platforme Reddit. Iako se činilo da gospodin točak neće steći naročitu popularnost, ispostavilo se da je diskusija sa njim bila posećenija i obimnija od diskusije na temu novog filma Star Wars!

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način