Reciklaža kancelarijskog e-otpada

Savremena kancelarija opremljena je raznovrsnim elektronskim uredjajima. Zaposleni obavljaju svakodnevne poslove putem kompjutera i kancelarijskih telefona, klima uredjaji su instalirani zarad postizanja optimalne temperature, a kako bi zaposleni proveli prijatnu pauzu za ručak, poslodavci često odlučuju i da opreme kuhinju svim potrebnim aparatima. U užurbanoj poslovnoj svakodnevici, mi ne uspevamo da primetimo taj široki dijapazon kancelarijske elektronike, niti da se osvrnemo na pitanje ugljeničnog otiska koji naša firma ostavlja za sobom. Na kraju krajeva, zahvaljujući opterećenosti poslovnim zadacima, propuštamo i da postavimo sledeće značajno pitanje: šta se dešava sa ovim uredjajima kada ispune svoj radni vek?

Jedino rešenje za dotrajale i neupotrebljive kancelarijske uredjaje jeste e-reciklaža, i to iz najmanje dva razloga. Najpre, činjenica je da se na svakom poslovnom kompjuteru nalaze poverljivi podaci, kako zaposlenih, tako i klijenata (savršen primer za to su banke, advokatske kancelarije i bolničke ustanove). Ukoliko se odgovorni za nabavku nove opreme odluče na jednostavno bacanje starih kompjutera, nepotrebno izlažu svoju firmu riziku od kradje i zloupotrebe poverljivih podataka. Jedino što garantuje potpuno uništenje i time bezbednost podataka jeste e-reciklaža. Kada se jednom odlučite na otpremanje dotrajale kompjutere u reciklažno postrojenje, možete biti sigurni da poverljivi podaci neće dospeti u pogrešne ruke.

Drugi ključni razlog u prilog e-reciklaže jeste zaštita živontne okoline. Poznato je da se u elektronskim uredjajima nalaze toksične materije koje, ukoliko dodje do njihovog oslobadjanja, mogu trajno zagaditi vodu, vazduh i zemljište. Kada jednom dospeju u okolinu, povećavaju se i zdravstveni rizici. Supstance poput kadmijuma, berilijuma i olova mogu značajno narušiti opšte zdravstveno stanje ljudi i životinja.

Na kraju, dodajemo još jedan sporedan razlog za praktikovanje e-reciklaže u Vašoj firmi. Odvajanje i sortiranje starih elektronskih uredjaja može biti zabavno. Ovakva aktivnost se može pretvoriti u pravi tim bilding i služiti kao povod za bolje upoznavanje i medjusobno zbližavanje kolega.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način