Mašina za reciklažu katodnih cevi

Stalno rastuće količine elektronskog i električnog otpada nameću i stalna ulaganja u znanja i tehnologije potrebne za reciklažu. Veliki deo ee-otpada čine TV prijemnici i monitori čiji je sastavni deo katodna cev koja zbog svog specifičnog sastava mora tretirati na određen način.

Za takav otpad postoji automatska namenska 3D mašina za reciklažu monitora sa katodnom cevi. U pitanju je savremena, inovativna tehnologija pomoću koje se vrši potpuno razdvajanje različitih vrsta stakla koji ulaze u sastav katodne cevi, a pri tom na bezbedan način uklanja sloj polarizujućeg fosfornog praha.

Ova mašina je opremljena automatskim specijalnim alatima pri čemu postoji mogućnost podešavanja brzine sečenja ekrana. U sklopu mašine za reciklažu katodnih cevi izvršena je instalacija softvera čime se ostvaruje znatna vremenska ušteda u procesu reciklaže. Primenom softverskog rešenja, sve funkcije su objedinjene u integrisan sistem čime je unapređen proces reciklaže a mogućnost eventualnog štetnog uticaja na radnu i životnu sredinu sveden je na minimum tj. nepostojeći.

Primenom ove napredne tehnologije moguće je izdvojiti visok procenat stakla, feroznih i drugih materijala koji se mogu uporebiti za proizvodnju novih proizvoda.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način