Da li će „zauvek“ laptop rešiti problem e otpada?

Kada je u pitanju izrada računara, oduvek postoje dve filozofije. Prva škola se nosi mišlju da bi računar trebalo da bude smešten u velikom kućištu sa mogućnošću nadogradjivanja koje će mu dati izuzetne performanse i vaš računar učiniti večnim. Druga škola je oličenje Apple-ove filozofije i mišljenja je da bi računar trebalo da bude bude što tanji i lakši, ali hermetički zatvoren što ne daje prevelike mogućnosti za servisiranje.

Dell je 2006. godine kupio Alienware i svi su mislili da je to kraj ove kompanije. Medjutim, Alienvare još uvek pravi zanimljive stvari. Jedan od najnovijih izuma Alienware-a je nova Area 51M, vrtoglavo skupa ali revolucionarna mašina koja pretvara veliku kutiju sa zamenjivim delovima u laptop koji bi mogao da traje zauvek. To je izuzetno teška mašina (oko 4 kg), sa rezolucijom ekrana od samo 1920×1080, koja zahteva dva napajanja za punjenje i traje i do 45 minuta.

Medjutim, u odnosu na ostale laptopove, ma koliko napredni bili, Area 51M može se nadogradjivati. I dok ostale laptopove gazi vreme, te ne mogu ispratiti najnovije igrice zbog zastarelosti grafičke kartice, kod „zauvek“ laptopa možete promeniti svaki deo. Zauvek laptop ne mora završiti na otpadu jer poseduje vrlo bitnu karakteristiku a to je mogućnost reparacije. Zbog svoje popravljivosti i efikasnosti, ovo je jedan od ekološki prihvatljivih proizvoda koji može promeniti stanje sa e otpadom u svetu.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način