Budućnost sortiranja e otpada

Obzirom na to da veštačka inteligencija polako ali sigurno osvaja sve sfere društva, kao jedna od strategija dobrog poslovanja, nameće se rešenje inkorporiranja robota na radno mesto. Kada je u pitanju industrija reciklaže e otpada, pravi izbor su inteligentni roboti za sortiranje otpada koji predstavljaju korisno i bezbedno rešenje.

Roboti za sortiranje postaju sve zastupljeniji i u fabrikama reciklaže. Koristeći kamere i sofisticirane algoritme dubokog učenja programirani su da prepoznaju odredjene objekte. Mogu identifikovati limenke, plastične kontejnere, staklo ili bilo koju drugu vrstu recikliranog materijala u gomili smeća za nekoliko sekundi, pokupiti ih pomoću usisnih čaša ili velikih klešta i deponovati ih u odgovarajuće kante. Ne samo da su tačni i precizni, već su i vrlo brži, što ih čini veoma moćnim sredstvom u ovoj oblasti.

Jedan takav robot, koji je prvi ugledao svetlost dana, pripada Finskoj kompaniji ZenRobotics. U radu koristi kombinaciju veštačke inteligencije, mašinskog učenja, 3D laserskih i spektroskopskih kamera za podizanje i sortiranje predmeta sa pokretnih traka. Sortiranje vrši izuzetnom preciznošću obradom podataka dobijenih od metalnih senzora, 3D laserskih i spektroskopskih kamera. Danas se roboti ZenRobotics kompanije koriste se u 10 različitih zemalja.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način