Privredni razvoj regiona i reciklaža

Problem privrednog razvoja regiona

odrzivi-razvoj

Naše društvo suočeno je sa brojnim problemima, a možda najveći problem od svih predstavlja privredni razvoj regiona, a samim tim poboljšanje socijalnih interesa zajednice.

Dugoročno opstajanje i jačanje malih i srednjih preduzeća predstavlja određeni razvojni nivo sredine koji mora biti prvi cilj nacionalne strategije privrednog razvoja. Kompletan razvoj ove grupe preduzeća u koje spada i kompanija E-reciklažapredstavlja važnu osnovu podizanja životnog standarda na viši nivo. Savremena teorija i praksa poslovanja i razvoja ove grupe preduzeća pokazuju da uspešnost poslovanja i razvoj takvih kompanija, pa i naše kompanije E-reciklaža, direktno zavise od državnog sistema nefinansijske i finansijske podrške. U situaciji kada su troškovi rada kompanije izuzetno visoki, a kada ta kompanija doprinosi boljitku regiona i države, subvencije države su od vitalnog značaja za uspešan rad takvog preduzeća.

Zaštita životne sredine na prvom mestu

U grani industrije gde je zaštita životne sredine na prvom mestu, potrebni su veliki rashodi kako bi se obezbedio sistem reciklaže koji čuva prirodnu sredinu, a ujedno donosi stabilan rast kompanije, što je i osnov poboljšanja standarda građana. Kompanija E-reciklaža mora da pored očuvanja životne sredine brine i o unapređenju regiona u kome posluje, jer ima direktan uticaj na poslovanje preko 3000 kooperanata koji imaju poslovnu saradnju sa nama.

zastita-zivotne-sredineSa ciljem da se srpski privredni sistem približi Evropskoj uniji i da se kroz jačanje funkcionalnog tržišta obezbede radna mesta i poboljša očuvanje prirodne sredine, a ujedno što više otpada ukloni iz prirode, potrebno je da postoji konstantan sistem podrške države koja mora dokazati da je ovakve teme interesuju. Bez takve podrške, pre svega finansijske, a nakon toga i stručne ne možemo očekivati da kompanije mogu samostalno obezbediti stabilan rast i podizanje privrednog rasta regiona u kome posluju.

Podrška države

e-reciklazaDa bi se obezbedio privredni razvoj potreban nam je sistem podrške i mera koje preduzimaju različiti subjekti na različitim nivoima odlučivanja. Ovakvi sistemi za podršku zahtevaju kompetentne istitucije ili stručnjake u državi koji dobro poznaju onu granu privrede na koju se podrška odnosi.

Naša kompanija je uvela novu tehnologiju koja će niškom regionu doneti više radnih mesta, a kompaniji nove poslovne mogućnosti i poziciju broj 1 na Balkanu. Nažalost zbog visokih troškova obrade reciklaža zahteva pomoć države u postizanju ovih ciljeva. Ukoliko država sebi ne postavi očuvanje prirodne sredine i razvijanje ove grane industrije kao najvažniji zadatak u budućnosti, moguće je da i pored velike želje ovakvih kompanija uspeh izostane.

Više o zaštiti socijalnih interesa pročitajte Ovde

O povezanosti reciklaže i zaštite životne sredine pročitajte Ovde

Kontakt

Pošaljite nam email
office@ereciklaza.com
Pozovite nas
0800-085-085
radnim danom od 09h do 16h!
Želite da postanete naš partner?
Pošaljite nam email sa vašim kontakt podacima