Zaštita životne sredine prioritet u Srbiji

Otvaranje treće Eco Expo 2013 konferencije počelo je obraćanjem ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Zorane Mihajlović. Ona je naglasila da će akcenat buduće politike u Srbiji biti poboljšanje zaštite životne sredine i istakla da trenutno niko ne može da bude zadovoljan stanjem prirodne sredine, posebno kada je reč o Pančevu, Boru, Zaječaru i pojedinim delovima Beograda.


Mihajlović je najavila da se radi na izmena zakona o zaštiti životne sredine i da će resorno ministarstvo u sledećih nekoliko meseci završiti kompletan zakonski okvir za tu oblast.

Ovom prilikom ministarki Mihajlović je uručena nagrada ambasadora životne sredine „Eko ekspo“ sajma koja potvrđuje njenu odlučnost, energičnost i viziju u očuvanju životne sredine u Srbiji.

Potrebno ohrabriti ulaganja u zelenu energiju

Predstavnik Privredne komore Srbije Siniša Mitrović rekao je da je Srbija član pokreta za sprečavanje klimatskih promena i naglasio da je državnim strategijama i propisima neophodno ohrabriti ulaganja u „zelenu energiju“, energetsku efikasnost i reciklažnu industriju. A potom i otvaranje novih radnih mesta u ovim oblastima.

Kompaniju Zelena planeta, koja je suorganizator sajma, predstavio je Saša Mihajlović i istakao da je prošle godine na sajmu sklopljeno 30 ugovora između preduzeća, ali da ove godine očekuje da taj broj bude daleko veći.

Ministarka je takođe izrazila očekivanje da će tokom dvodnevnog sajma ECO EXPO biti sklopljeno puno ugovora za realizaciju poslova iz oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti. Pored mogućnosti sklapanja ugovora između kompanija ovaj sajam je prilika i za 30.000 stručnjaka i inženjera, koji su pozvani da učestvuju, da se edukuju i razmene iskustva iz svojih oblasti.

Više o trećoj ECO EXPO konferenciji pročitajte ovde

Da saznate kome su pripale nagrade kliknite ovde

Recikliramo elektronski i električni otpad

Ako imate elektrosni otpad koji bi mogao da se reciklira nemojte ga baciti već nas odmah kontaktirajte na 0800-085085 ili popunite formular na linku odvoz elektronskog otpada i neko će vas kontaktirati.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način