Umetnošću protiv problema e otpada

Kineski umetnik, Šen Bolun, je nastojeći da ukaže na problem elektronskog otpada, napravio skulpturu u vidu zgrade, od odbačenih mobilnih telefona. Telefone je pričvrstio za metalni okvir i sinhronizovao na taj način da svetle u različitim bojama. Inspiracija za ovo delo je, kako kaže umetnik, Vavilonska kula a cilj dela je da motiviše narod u potrazi za zajedničkim jezikom u borbi protiv najbrže rastuće vrste otpada na svetu. Skulptura je izložena u tržnom centru u Pekingu i privukla je pažnju brojnih posetilaca.

Inače podaci koji ukazuju na gomilanje e otpada u Kini su alarmantni. Prema analizama Greenpeace organizacije, neupotrebljiva elektronika će dostići cifru od 15,4 miliona tona do 2020. godine. Stari uređaji sadrže velike količine metala od izuzetne su ekonomske vrednosi stoga je bitno reciklirati ih jer se na taj način stiče višestruka dobit i štiti životna sredina.

Međutim, kao društvo se i dalje borimo sa brojnim preprekama: mnogi nisu upoznati sa postupcima reciklaže, opasnostima koje e otpad nosi ili jednostavno imaju problema sa privatnošću.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način