U narednih 10 godina u ekologiju će biti uloženo 10 milijardi evra

Srbija će u narednih 10 godina u oblasti životne sredine uložiti oko 10 milijardi evra, a već u septembru će početi skrining za poglavlje 27, koje se tiče ekologije, izjavila je danas ministar energetike Zorana Mihajlović otvarajući Međunarodni sajam ekologije ECO EXPO 2014. u Beogradu.

Mihajlović je poručila da je Vlada Srbije izuzetno posvećena zaštiti životne sredine i opredeljena da ide ka održivom razvoju i „zelenoj ekonomiji“.

Ulaganja u tu oblast, kako je rekla, neće biti samo troškovi, već i otvaranje novih radnih mesta i ostvarenje profita u različitim projektima.

Ministar energetike je objasnila da je cilj da Srbija po završetku skrininga, krajem 2015. godine, otvori pregovaračko poglavlje sa EU za oblast životne sredine.

Prema njenim rečima, naredna vlada će formirati poseban tim koji će se baviti otvaranjem i zatvaranjem poglavlja 27.

Mihajlović smatra da bi Srbija u okviru nove vlade morala da ima objedinjeno ministarstvo zaštite životne sredine da bi se postigli svi zahtevi koji stoje pred nama u toj oblasti tokom pregovora sa EU. Ta oblast je sada podeljena u tri različita ministarstava, napomenula je ona.

Izvor: RTV/Tanjug

Besplatno sakupljanje elektronskog i električnog otpada

Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način