Top 5 ekološki prihvatljivih gedžeta

Svakodnevica savremenog čoveka nezamisliva je bez redovne upotrebe gedžeta i ostalih elektronskih uredjaja. Elektronika olakšava, unapredjuje i ubrzava naše svakodnevno delanje. Ipak, tamna strana ovog civilizacijskog napretka jeste nekontrolisano gomilanje e-otpada, koje ozbiljno ugrožava zdravlje naše planete. Kako pomiriti prednosti i mane elektronskih uredjaja?
Iako ne možemo bez gedžeta, možemo da radimo na njihovom ekološkom potencijalu, te da pokušamo da ih „ozelenimo“. Vodjeni ovom idejom, predstavljamo Vam top 5 ekološki prihvatljivih gedžeta koji osvajaju tržište.

1. Sat na vodu
Kako i samo ime sugeriše, ovaj sat za funkcionisanje koristi energiju vode. Budući da ne zahteva potrošnju baterija, ovaj sat ocenjujemo kao vrlo prihvatljivo ekološko rešenje.

2. USB baterije
Zbog velike potrošnje, svake godine se, na svetskom nivou, proizvede 15 milijardi baterija. Budući da su negativne posledice nesavesnog odlaganja baterija odavno poznate, čini se da je i odavno došao trenutak da predjemo na upotrebu ekološki prihvatljivih baterija. USB baterije su takvo rešenje: one se koriste i traju kao i alkalne baterije, a, kako mogu izdržati i 500 ciklusa punjenja, mogu se i upotrebiti više puta.

3. Energetski efikasan eksterni hard disk
Ovaj eko hard disk napravljen je od bambusa i reciklirajućeg aluminijuma. Osim toga, hard disk, a uz njega se dobija adapter koji obezbedjuje manju potrošnju energije.

4. Portabilni eko-zvučnici
Ovi zvučnici napravljeni su od recikliranog materijala, što ih čini ekološki prihvatljivim. Zahvaljujući tome, zvučnici su veoma laki, pa ih možete svuda nositi i koristiti u svakoj prilici.

5. H2O radio
H2O radio za tuš kabinu zasnovan je na istoj tehnologiji koja stoji iza izuma eko-satova: i njega pokreće energija vode, te čini baterije suvišnim. Ukoliko volite da slušate muziku dok se tuširate, a pritom se u svakodnevnom delanju vodite ekološkim principima, ovaj eko-radio biće savršeni izbor za Vas.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:

Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način