Stilski nakit kompanije Dell

U mnogim od prethodnih blogova pominjali smo koliku vrednost nosi e otpad. Često su u njemu zarobljene sirovine, koje su na ceni, poput zlata, platine, paladijuma i srebra. Veoma mali procenat ovih plemenitih materijala biva spasen. Na primer, neodgovornim odbacivanjem elektronike dolazi do gubitka zlata u vrednosti od neverovatnih 60 miliona dolara godišnje.

Obrt u priču donosi kompanija Dell. Naime, reč je o projektu koji za cilj ima smanjenje svetskog e otpada na konto proizvodnje stilskog nakita.

U samo jednoj toni odbačenih matičnih ploča ima 800 puta više zlata nego u toni iskopane rude. Dell ne vidi razlog zašto ovo zlato ne bi završilo u rukama neke dame u vidu ograničene serije prstenja, narukvica ili minduša. Dizajn ovog minimalističkog nakita potpisuje popularna glumica Niki Rid a cenovni rang ga čini vrlo pristupačnim.

Darel Vard, potpredsednik komercijale u kompaniji Dell, o projektu ističe sledeće:

„U konzumerističkom društvu, moramo razmišljati o primeni inovativnih rešenja kako bismo privukli pažnju ljudi i podsetili ih da je recikliranje jedini put napred.“

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način