Šta uraditi sa starom kamerom?

Živimo u doba digitalizacije u kojem je pitanje dana kada će novi proizvodi potisnuti stare sa tržišta. Kada su po sredi digitalne kamere (digitalne, polaroid, filmske), ovaj slučaj nije izuzetak a one zastarevaju posebnom brzinom. Zašto je to tako? Zahvaljujući tome, što danas svaki pametan telefon već ima integrisanu kameru visokog kvaliteta te nam se čini mnogo praktičnijim da u jednom uređaju imamo i telefon i kameru.

Verovatno u svom domu imate jednu kameru koja je stara, neispravna ili Vam je prosto dosadila. Nemojte je baciti. Evo šta možete uraditi sa njom.

1. Kao i svaki drugi predmet izrađen od elektronike, kamera se može reciklirati. Sve što je potrebno je da pozovete lokalnu kompaniju koja se bavi recikliranjem i rešili ste problem za tili čas.

2. Ukoliko je kamera iole u ispravnom stanju, možete je pokloniti/donirati.  Dobro je razmisliti o doniranju nekoj od lokalnih škola gde je đaci mogu koristiti  za potrebe fotografske ili neke druge sekcije.

3. Ukoliko Vam je potreban novac, razmislite o postavljanju oglasa na nekom  od popularnih portala koji se bave prodajom polovne robe. Često na ovakvim portalima možete obaviti i zamenu robe ukoliko Vam je opcija prihvatljiva. Ponekad niste ni svesni da u svom posedu imate antikvitet. U tom slučaju, trebalo bi  se dobro raspitati i odrediti pravu vrednost predmeta.

U svakom slučaju, ukoliko kameri nema spasa, potrebno je imati na umu važnost recikliranja. Na ovaj način spasićemo dragocene materijale kao što su bakar, platina, zlato i aluminijum i pričuvati resurse. Takođe sačuvaćemo životnu sredinu i zdravlje svih živih bića jer svaka kamera u sebi sadrži izuzetno toksične teške metale i olovo koji samo u kontrolisanim uslovima ne predstavljaju opasnost po okolinu.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način