Rekordan broj učesnika akcije Sat za našu planetu

Sat za našu planetu 2014 po broju učesnika nadmašio je sve rekorde: akcija je obeležena u 160 zemalja u preko 7000 gradova. U Srbiji je učestvovalo 87 gradova i opština i 126 škola, brojne kompanije, mediji, organizacije civilnog društva i pojedinci.

Veliko mi je zadovoljstvo da vidim sve veći broj učesnika ove akcije. Nadam se da će ova akcija sve da nas motiviše da se aktiviramo daleko više od tih 60 minuta i da svako od nas može dati sopstveni doprinos u ublažavanju klimatksih promena“, izjavila je Duška Dimović, direktorka programa WWF-a u Srbiji.

U subotu su širom Srbije isključena svetla na brojnim zgradama i znamenitostima. U Beogradu je isključena dekorativna rasveta na zdanjima Starog dvora, Skupštine i Vlade Srbije, na Kalemegdanskoj tvrđavi, Trgu Republike, Hramu Svetog Save, Tornju na Avali, na mostovima i mnogim drugim zgradama. U Novom Sadu, ukrasna rasveta je isključena na zgradi Srpskog Narodnog Pozorišta, Petrovaradinskoj tvrđavi, Novosadskom univerzitetu, mostu Duga i drugim zdanjima, a u Nišu na Narodnom pozorištu, Tvrđavi, trgovima i drugim objektima.

U svetu, pored Ajfelovog tornja, Bakingemske palate, zgrade opere u Sidneju, Tajms skvera, Keopsove piramide, Statue Hrista Spasitelja na brdu Korkovado iznad Rio de Žaneira i mnogih drugih građevina, ove godine je po prvi put isključena rasveta na Sultan Ahmedovoj Džamiji u Istanbulu.

Akciju je i ove godine podržalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Grada Beograda, Gradska uprava Grada Novog Sada kao i brojne opštine, organizacije civilnog društva, kompanije i škole.

Izvor: ekologija.rs

Besplatno sakupljanje elektronskog i električnog otpada

Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način