Reciklizam

Umetnik iz Zimbabvea Zaid Menk proveo je tri meseca radec´i na modelu Midtown Manhattan. Ovaj sedamnaestogodišnjak je napravio umetničko delo za školski projekat, koristeći mnoštvo elektronskih delova: 263 pakovanja lepka, 11 CPU-ova, 27 matičnih ploča, 10 CRT matičnih ploca, 15 baterija , 2 zidna sata, 4 ručna sata, 3 hard diska, 3 grafičke kartice, 4 audio kartice, 7 napajanja i 13 čitača disketa (h/t designboom). Koristeći elektroniku, plus matematiku i dosta istraživanja na internetu, Menk stvara umetnost koju voli da zove „reciklizam“.

Svoj projekat, Midtown Manhattan, Menk je započeo pretraživanjem sajtova kao što su Pinterest i Reddit. Zatim je konsultovao veb sajtove kao što su Google Maps i Wikipedia za podatke o visini i rasporedu zgrada ovog čuvenog Njujorškog kraja. Poseban izazov u izradi, predstavljala je izrada makete zgrade Bank of America koju je Zaid pravio čitava dva dana pokušavajuci da je što vernije predstavi. Sve modele nebodera, uključujući i Empire State Building, osvetlio je pomoću 4 mikro LED sijalice.

Obzirom da se izradnja ovog impozantnog projekta pokazala kao potpuni uspeh, Zaid je nastavio da se bavi „reciklizmom“.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način