Reciklaža počinje u našem domu: tri jednostavna koraka

Elektronski i eletrični otpad je jedan od najvećih ekoloških problema sa kojima se susreće svet. Mnoge države se aktivno bore sa ovim problemom putem kreiranja i implementiranja raznolikih reciklažnih programa i akcija. Ipak, preostaje važno pitanje: šta možemo mi, kao individualci, učiniti za našu planetu kod kuće?

Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, izložićemo tri jednostavna početna koraka reciklažnog procesa koja možete bez muke izvesti u Vašem domu.

Korak 1: Reciklažno „stovarište“

Količina e-otpada se skoro neprimetno svakog dana umnožava i rasipa po različitim prostorijama Vašeg doma. Stare i neupotrebljive tastature i miševi se odlažu na visoke police, telefoni završavaju u fiokama, a kabastiji uredjaji u garažama. Kako biste imali jasan pregled sve dotrajale tehnike, predlažemo Vam da sve skupite u jednu prostoriju koja će služiti kao reciklažno stovarište. Na taj način, biće Vam neuporedivo lakše da vodite evidenciju o količini nastalog kućnog e-otpada. Kada popunite kapacitete stovarišta, naprosto kontaktirajte Vašeg reciklera.

Korak 2: Bezbednost informacija

Pre nego što otpremite dotrajalu elektroniku na Vaše privatno reciklažno stovarište, proverite da li ste uklonili sve poverljive informacije sa personalnih uredjaja. Iako će se potpuno uništavanje ličnih podataka obaviti tek u reciklažnom postrojenju, savetujemo da i Vi kod kuće prodjete kroz ovu etapu e-reciklaže. Budući da može imati povoljni psihološki efekat, ovaj korak nikada nije suvišan.

Korak 3: Saradnja

Kako bi se uspešno ostvario proces e-reciklaže, potrebno je da blisko saradjujete sa Vašim reciklerima. Ne ustručavajte se i ne čekajte da se elektronski otpad nagomila da biste stupili u kontakt sa reciklerima. Kao pravi profesionalci, Vaši recikleri će Vam odgovoriti na svako pitanje i drage volje ponuditi savet.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način