Prvi izvoz freona iz Srbije sakupljenog iz preko 100.000 rashladnih uređaja

Za petak 8. novembar planiran je izvoz dva kamiona freona, što je prvi izvoz takve vrste iz Srbije. U pitanju je količina od 15 tona freona koja je sakupljena iz više od 100.000 hiljada recikliranih rashladnih uređaja.

Jedini na Balkanu vršimo bezbednu reciklažu frižidera

Naše novo postrojenje, jedino na Balkanu, obezbeđuje da se u procesu reciklaže freon bezbedno izdvoji iz recikliranih frižidera, koji se potom skladišti u specijalnim sudovima. Nakon toga tako sakupljen freon izvozimo našim partnerima iz nemačke koji vrše njegovo konačno zbrinjavanje. Postrojenje koristi trenutno najbolju dostupnu tehnologiju za reciklažu rashladnih uredjaja, što je omogućilo da se freon izdvoji i time spreči da u atmosferu dospe supstanca koja izaziva efekat „staklene bašte“ i stvara trajne negativne posledice za ozonski omotač.

kriogena-kondenzacija postrojenje

Za izvoz freona radi njegovog trajnog uništenja imamo dozvolu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije. Treba napomenuti da je Srbija potpisnik Kjoto protokola i da izvoz freona utiče na formiranje kvota za uvoz te supstance.

Reciklaža produžava život planete

Reciklaža produžava život planete zato dajte i Vi svoj doprinos. Ukoliko imate električne uređaje za reciklažu pozovite nas na 0800085085 ili popunite prijavni formular sa svojim podacima na linku Besplatan odvoz elektronskog otpada i naša služba za sakupljanje će vas kontaktirati.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način