Praznični E otpad

Tokom Novogodišnjih i Božicnih praznika trošimo više novca nego inače. Zbog praznične euforije često smo skloni da kupujemo i više od onoga što nam je zaista potrebno. Častimo se novim modelom mobilnog telefona, televizorom od 43 inča, mikserom, tabletom ili nekim drugim gedžetom, jer, zašto da ne, na popustu je.

Maničnom kupovinom, ne razmišljajuci, za sobom ostavljamo gomilu starih uredjaja sa kojima nemamo ideju šta ćemo.

Koliko dodatnog e otpada nastaje tokom zimskih praznika?

Istraživanja pokazuju da bacamo 25% više smeća tokom Novogodišnjih praznika u odnosu na drugo doba u godini. Otpad iznosi oko 1 milion dodatnih tona nedeljno.

Kako smanjiti otpad tokom praznika?

Potražite izdržljive, kvalitetnije uredjaje, ukoliko već ne možete odoleti šopingu. Izaberite uredjaje koji rade na solarnu energiju umesto napajanja na baterije. Kupujte produkte izradjene od recikliranog materijala kao i one koji su energetski efikasni.

Šta sa otpadom?

Ukoliko ne uspete da smanjite količinu nastalog otpada nakon praznika, najbolji način da sa njime izadjete na kraj je da reciklirate. Zovite lokalnog reciklera koji će se na najbolji način pobrinuti za e otpad. Takodje, uredjaje koji nisu u potpunosti dotrajali, možete donirati u skladu sa prazničnim duhom darivanja i na taj način dati svoj doprinos lokalnoj zajednici.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način