Podsticajna sredstva za Jugo-Impex EER

Potpredsednica vlade za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović rekla je u Nišu da su direktni podsticaji investitorima „najbolja aktivna mera vlade u prethodnom periodu u oblasti zapošljavanja“.

Kompanija Jugo-Impex EER planira da u naredne tri godine zaposli 100 radnika i investira u novi program i tehnologiju 4,5 miliona evra.

Prema rečima Verice Kalainović u prethodnom periodu podsticaje države je dobilo 226 kompanija, 99 stranih i 127 domaćih, a Jugo Impex EER je 19. kompanija u Nišu koja koristi podsticaje.

Kalanovićeva je rekla da je Niš posle dolaska „Jure“, Dajteka“ i „Benetona“ grad pred kojim se otvaraju nove perspektive.

Vlasnik Jugo-impeksa Vujadin Šćekić rekao je da će od avgusta početi da radi mašina za reciklažu frižidera, a zatim je dodao, govoreći o značaju te investicije, da Slovenci svoje frižidere recikliraju u Austriji i za to plaćaju.

U firmi je ručnim radom prošle godine prerađeno oko 1.500 tona električnog i elektronskog otpada, a prikupljeno je oko 2.300 tona. Firma je ostvarila pozitivno poslovanje od 13 miliona dinara.

Ukoliko imate stari frižider ili zamrzivač, nemojte ga baciti. Pozovite naš call centar 0800-085-085 – poziv je besplatan
dolazimo do vas, preuzeti vaš stari rashladni uređaj i prevesti ga specijalizovanim vozilom za prevoz elektronskog otpada do našeg reciklažnog centra potpuno besplatno.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način