Otkup računara

Po evropskim direktivama planira se uvođenje tzv. eko-projektovanja, kojim će se mogućnost reciklaže razmatrati već pri samom projektovanju proizvoda.
Ukoliko zemlje u razvoju ne reaguju veoma brzo, suočiće se sa opasnostima i nedostatkom strategije gde i kako da odlože EE otpad u ogromnim količinama, u šta spadaju stari mobilni telefoni, računari i elektronski uređaji koji zagađuju okolinu.

Naša kompanija Jugo-Impex EER vrši otkup eletronskog otpada. Više o tome kako da sačuvate okolinu prodajom starih računara saznajte na linku Otkup racunara

„Recycling – From E-waste to Resources“ je u svom izveštaju koji je nastao prikupljanjem podataka iz 11 zemalja Azije, Afrike i Latinske Amerike, navodi se da su stari i beskorisni desktop i laptop računari, štampači, hard diskovi, mobilni telefoni, pejdžeri, digitalni foto i muzički uređaji, frižideri, elektronske igračke i stari televizori najčešća roba koja se sumnjivim kanalima izvozi u siromašne države.

Više o elektronskom otpadu saznajte na linkovima elektornski otpad i reciklaža EE otpada.

Nivo elektronskog otpada od starih računara trebalo bi da poraste 500 odsto u Indiji, 200 do 400 odsto u Kini i 200 odsto u Latinskoj Americi u odnosu na nivo iz 2007. godine.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način