Odbačeni računari

Odbačeni računari ili drugi elektronski uređaji su dragocen izvor za sekundarne sirovine, ako se pravilno tretiraju. Ako se ne tretiraju pravilno, oni su izvor toksina i kancerogenih materija. Brza promena tehnologije, niska nabavna cena, a planirana zastarelost, doveli su do brzorastućeg viška računara ili drugih elektronskih komponenti širom sveta.

Tehnička rešenja su dostupna, ali u većini slučajeva zakonski okvir, sistem prikupljanja, logistika, i druge usluge koje trebaju da se realizuju usporavaju sam proces reciklaže. Agencija za zaštitu životne sredine SAD-a, procenjuje da je 30 do 40 miliona viška računara svrstano kao opasan elektronski ili električni otpad koji će biti spreman da se uvrsti u sistem planiranja upravljanja elektronskim otpadom u narednih nekoliko godina.

Zanimljiva je informacija da je 75% svih personalnih računara ikada prodatih sada višak kao elektronski otpad, procenio je američki nacionalni savet za bezbednost.

Ako imate otpad koji treba reciklirati kontaktirajte nas odmah na 0800-085085 ili popunite formular na linku odvoz elektronskog otpada i neko će vas kontaktirati.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način