Objava rata E Otpadu

Svet proizvodi skoro 50 miliona tona e-otpada godišnje u vrednosti od 55 milijardi evra. Samo mali postotak ovog otpada, koji sadrži vredne i retke materijale kao što su bakar i zlato, ulazi u proces reciklaže.

Kako stručnjaci procenjuju, elektronski otpad teži više od svih ikada izgrađenih komercijalnih aviona, vrednosti veće od BDP-a većine zemalja. Ovi podaci ukazuju na to da e otpad predstavlja rastuću ekonomsku i ekološku pretnju te se mora pokrenuti globalna inicijativa za njegovu eliminaciju.

Ujedinjeni narodi, Svetski ekonomski forum i Svetski poslovni savet za održivi razvoj, pokrenuli su prvi globalni poziv za suzbijanje rastuće količine otpada na planeti.

Neke od mera koje bi imale značajniji uticaj na dramatičnu situaciju vezanu za e otpad su bolja organizacija u prikupljanju otpada, bolje sortiranje otpada, kao i pametnije raspolaganje uredjajima od strane krajnjeg korisnika.

Objava rata e otpadu je neophodna jer ćemo ukoliko se situacija ne promeni do 2050. godine, proizvoditi 120 miliona tona e-otpada godišnje, što će negativno uticati na resurse i zemlje u ekonomskom razvoju.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način