Novogodišnje eko odluke

Zajedno sa hiperprodukcijom u domenu elektronske industrije, neprestano se pojačava i proizvodnja e-otpada. Naučnici predvidjaju da će količina e-otpada, u 2019. godini, prevazići 69 miliona tona. Odgovornost povodom nekontrolisanog uvećanja e-otpada i nesavesnog delanja moramo svi preuzeti. Zbog toga Vam savetujemo da, na kraju ove godine, donesite odluke koje će doprineti redukciji e-otpada i opštem zdravlju Plave planete.

1. Recikliraću sve dotrajale elektronske uredjaje.

Svi imamo naviku da bezrazložno gomilamo stare i pokvarene elektronske uredjaje. Osim toga, svi mi imamo još goru naviku da večito odlažemo trenutak generalnog čišćenja. Sada je vreme da se konačno oslobodite dotrajalih aparata. Odlučite da odvojite jedan dan za detaljno sortiranje elektronskih uredjaja, izdvojite one nepopravljive i ostatak posla prepustite Vašem recikleru.

2. Iskoristiću mudro stare elektronske uredjaje

Pored toga što imamo običaj da čuvamo u garaži neispravne uredjaje, često odbacujemo na našu privatnu deponiju i ispravne aparate koje su novi modeli učinili suvišnim. Ukoliko Vama više nisu od koristi, budite sigurni da će se neko Vašim odbačenim uredjajima obradovati. Zbog toga je pravo vreme da odlučite da čete se, u narednoj godini, ophoditi savesno i mudro prema starim uredjajima. Za početak, opredelite se da, uoči Nove Godine, poklonite svoj stari kompjuter nekoj obrazovnoj ustanovi ili socijalno ugroženoj porodici. Vreme praznika je vreme darivanja!

3. Trudiću se da kupujem ekološki prihvatljivu elektroniku

Ekološki odgovorno ponašanje ima dve strane: podrazumeva, najpre, recikliranje već stvorenog otpada, ali i izbegavanje kreiranja novog. Zbog toga bi jedna od Vaših novogodišnjih eko-odluka mogla da se odnosi na Vaše potrošačke navike. Trudite se da, u sledećoj godini, kupujete pretežno ekološki prihvatljive elektronske i električne uredjaje. Potražite u radnjama gedžete sa punjivim baterijama, energetski efikasne uredjaje i aparate čije se komponente mogu reciklirati. Na duže staze, ove novostečene navike mogu spasiti planetu.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:

Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način