Moda od e-otpada

Rastuća količina elektronskog otpada predstavlja opasnost koju je lako prevideti. Ipak, kada pogledamo poslednje rezultate naučnih istraživanja, moramo priznati da je e-otpad postao gorući problem sa kojim se moramo uhvatiti u koštac i kao pojedinci i kao društvo. Podaci su više nego zabrinjavajući. Recimo, procenjuje se da oko 70% od ukupne količine toksičnog otpada predstavlja odbačena elektronika, da se samo 15% kompjutera reciklira dok ostatak završava na deponijama, a da samo SAD proizvodi između 300 i 400 miliona otpadnih električnih uređaja godišnje.

Ipak, ohrabrujuća činjenica jeste da u različitim oblastima nauke, kulture i umetnosti delaju ozbiljni aktivisti koji se sa problemom e-otpada bore na sebi svojstven način. Kada je reč o svetu mode, jedan od ekološki osvećenih svetskih modnih dizajnera jeste Nitin Bal Chauhan. Njegova kolekcija ‘Gen Next to Me, koju čine napadni i preterani modni dodaci napravljeni od različitih delova elektronskih uređaja, treba da skrene pažnju na problem e-otpada sa kojim se suočava ceo svet.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način