Macquarium – Priča o kompjuteru koji je postao akvarijum

Kada je kucnuo čas da gospodin Harms zameni svoj stari G3 iMac računar, on naprosto nije imao srca da se odvoji od svog starog prijatelja. Poneo je svoj računar kući nadajući se da će smisliti neku novu namenu za njega.

Ovako počinje priča o jednom iMac-u koji je postao akvarijum, zahvaljujući Džejk Harmsu, dizajneru, koji recikliranom materijalu daje „život“.

Prateći stope Džejk Harmsa, nastaje kompanija „MacAkuarium“ koja stare Apple računare pretvara u akvarijume. Osnovao je Carl Blake u Vaterlou, 1998. godine. Pronalazač se opkladio sa svojim prijateljima da može da transformiše svoj stari Machintosh 128K u akvarijum. Rezultat je bio više nego zadovoljavajuć a zabavi prijatelja nije bilo kraja. Umesto da legendarni računari plivaju na dnu okeana, u njima danas plivaju zlatne ribice.

MacAkvarijum konstruisan je od nekoliko zastarelih modela: Mac Classic, Classic II, Mac SE, SE / 30, Mac Plus, Macintosh 512K i Macintosh 128K. Cena ovog bajkovitog dela, varira od 150 do 300 dolara. Posebna zanimljivost je to što je kompanija razvila -uradi sam- set opreme za one koji su spremni da sami naprave svoj vodeni svet.

Inače, priča kaže da je nekoliko MacAkvarijuma bilo u vlasništvu samog Stiva Džobsa, a prilično su popularni i na Vol Stritu među bankarima i berzanskim posrednicima. Možda se jednoga dana jedan nađe i u Vašem domu.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način