Kako produžiti život igračkim konzolama

Živimo u svetu naprednih tehnologija, čiji veći deo cine igračke konzole, koje sve više privlače pažnju mladjih a neretko i starijih generacija. Iz dana u dan igrice su sve naprednije te zahtevaju tehnologiju koja će moci da ih podrži. Iz tog razloga, konzole zastarevaju vrtoglavom brzinom. Kada se to desi, nije uvek neophodno baciti stari gedžet, evo šta je moguće učiniti.

Trgujte svojim starim gedžetima

Ovo je vrlo lako i pre svega praktično. Možete prodati svoje stare gedžete, dobiti novac i u tom procesu biti sigurni da oni ne idu na smeće. Posetite neke od vrlo popularnih sajtova za prodaju polovne robe i uverite se kojom brzinom ćete se lako osloboditi nepotrebnog gedžeta.

Kupujte pametnije

Razmotrite da li je svaki proizvod na vašoj listi prikladan svrsi, da li je kompatibilan sa vašom postojećom tehnologijom, da li će se uklopiti tamo gde želite da ide? Ovo bi trebalo da pomogne vašem donošenju odluka tako da možete kupiti i koristiti proizvod koji je pravi za vas i koji će vam dugo služiti.

Razmislite o životu vašeg izabranog proizvoda i odnosu cene i kvaliteta. Neki proizvodi su dizajnirani da smanje njihov ukupni negativni uticaj na životnu sredinu. Ovi proizvodi su obično više nego samo energetski efikasni – dizajnirani su da traju duže, ili da se lakše čiste, popravljaju, nadograduju ili recikliraju.

Registrujte svoj uredjaj

Kada se vratite kući, kao meru predostrožnosti, registrujte svoj uredjaj. Nakon što se proizvod koristi neko vreme. Registrovanje je jednostavno a registracija kod proizvodača može vam uštedeti novac tako što ćete imati pravo na produženi garantni period.

Donirajte

Istraživanja pokazuju da domaćinstva u Velikoj Britaniji imaju električnu i elektronsku opremu u vrednosti od oko milijardu funti u svojim domovima, koju više ne koriste. Umesto što ćete baciti gedžet, donirajte ga i pomozite na taj način onima koji ga ne mogu priuštiti.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način