Elektronski i električni otpad

Po procenama Evropske komisije rastom IT industrije svake godine će se povećati broj kompjuterske i prateće opreme za tri do pet posto. Veliki problem predstavljaju toksični materijali koji se koriste u EE opremi i koji su štetni po zdravlje ljudi. Pored navedenog, elektronski i električni otpad često nepotrebno zauzimaju magacinski prostor raznih firmi, što je dovoljno razloga da se rashodovana elektronska i električna oprema nađe na sertifikovanom reciklažnom centru za EE otpad.

elektronski_uredjaji
Svaki elektronski uređaj koji završi na neadekvatnom mestu, kontejneru, ulici, je još jedna karika koja doprinosi lošem ekološkom stanju jer e-otpad u sebi sadrži neke od opasnih materija. Iz ovih razloga, sada i u Srbiji, po ugledu na svetske standarde, pruža se mogućnost da stari kompjuter, monitor, laptop ili drugi elektronski otpad reciklirate na pravilan način. Sve što je potrebno je da nam se javite i mi ćemo izvršiti odvoz elektronskog otpada.

Pojedincima koji žele da odlože svoje elektronske uređaje na bezbedan način, koji neće predstavljati ni ruglo na prilazima gradu ni opasnost po ekosistem, takođe su otvorena vrata reciklažnog centra. Za građane je omogućeno besplatni odvoz računara i prateće opreme kao i drugog elektronskog i elekrtičnog otpada.

Ukoliko imate otpad koji treba reciklirati kontaktirajte nas odmah na 0800-085085 ili popunite formular na linku odvoz elektronskog otpada i neko će vas kontaktirati.


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način