Eko-punjači

Bez gedžeta, poput mobilnih telefona, laptopova i tableta, život je danas nezamisliv. Personalni elektronski uredjaji nam omogućavaju svakodnevnu komunikaciju i olakšavaju svakodnevne poslove. Ipak, da bi bili funkcionalni, gedžeti moraju jedan deo dana provesti na punjaču.

Budući da nam je mrzak prizor ugašenog ekrana telefona, postajemo opsednuti oko stanja baterije i redovnog punjenja. Svako od nas ima po nekoliko punjača u kući koji, po pravilu, završe u podrumu ili u kanti za smeće. Odatle, njihov put se poklapa sa sudbinom ostalih odbačenih elektronskih uredjaja: svi zajedno završavaju na deponiji, gde doprinose zagadjenju vazduha, vode i zemljišta. Ipak, priča o punjačima ne mora da ima sumorni kraj. Predstavljamo Vam četiri ekološki prihvatljiva punjača, koji, zahvaljujući kreativnosti svojih izumitelja, istovremeno obavljaju svoju funkciju i štite planetu.

1. Toplotni punjač

Genijalnost ovog eko-punjača je u tome što radi na osnovu toplotne energije. Konkretnije, punjač apsorbuje toplotu iz različitih delova Vašeg doma, prikuplja je i, na kraju, prenosi u Vaš mobilni telefon ili tablet. Interesantno je da je punjač i magnetizovan, tako da se može zakačiti za neko grejno telo odakle će brže i efikasnije crpeti energiju.

2. Punjač na stolici za ljuljanje

Specijalna stolica za ljuljanje omogućava Vam da efikasno napunite punjač i da se, istovremeno, opustite i odmorite. Naravno, tajna ovog punjača je kinetička energija. Sve dok se ljuljate, generišete kinetičku energiju koja se, peko invertera, konvertuje u energiju koja se može iskoristiti za punjenje gedžeta.

3. Solarni punjači

Solarni punjači, kako i samo ime sugeriše, crpe i skupljaju solarnu energiju. Ukoliko ga konstantno držite pored prozora ili na terasi, budite uvereni da ćete uvek moći brzo da napunite bateriju Vašeg omiljenog gedžeta.

4. Bicikla kao eko-punjač

Na kraju, predstavljamo Vam možda najinteresantniji eko-punjač: eko-biciklu. Ovaj „punjač“ zasniva svoj rad na istom principu kao i stolica za ljuljanje: pretvara kinetičku energiju u električnu. Ukoliko odaberete ovaj metod punjenja, možete biti sigurni da ćete steći kondiciju, a da će Vaš gedžet uvek biti napunjen.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način