Eco Expo 2014 protekao u najavi velikih investicija u zelenu industriju

Protekle nedelje održan je IV Međunarodni sajam ekologije „Eco Expo 2014“. Tokom trajanja sajma, štand E-reciklaže su u cilju razmene informacija, iskustava i druženja, posetili naši partneri, klijenti, dobavljači i recikleri, sa kojima imamo odličnu saradnju i komunikaciju. Svi oni imali su priliku da se upoznaju sa načinom i principima rada i da se detaljno informišu o aktivnostima i pravcima u kojima ćemo se razvijati u budućnosti.

Prilikom otvaranja sajma ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine u tehničkoj Vladi Srbije gospođa Zorana Mihajlović najavila je ulaganje 10 milijardi evra u narednih 10 godina u zaštitu životne sredine i da će nova Vlada Srbije oformiti poseban tim za pregovore sa Evropskom unijom za otvaranje Poglavlja 27 koje bi trebalo da počne krajem 2015. godine ili početkom 2016. godine.

Državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i vođa Pregovaračkog tima za Poglavlje 27 koje se odnosi na životnu sredinu gospođa Stana Božovićizjavila je, na otvaranju sajma, da je Srbija već pripremila grupu za institucionalne pregovore o Poglavlju 27 koja počinje prve razgovore s predstavnicima EU u oktobru ove godine i naglasila da, iako je ovo Poglavlje, najkomplikovanije i najskuplje, država Srbija je spremna da te pregovore sprovede.

Najavljenih 10 milijardi evra za realizaciju infrastrukturnih projekata u oblasti zaštite životne sredine očekuju se od strane Evropske unije i drugih međunarodnih organizacija, rekla je gospođa Božović i dodala da će se uložen novac u zaštitu životne sredine vratiti kroz podizanje konkurentnosti privrede i zapošljavanje.

Doprinesite očuvanju prirodne sredine

Pozivamo sve ljude i kompanije koji imaju električni otpad da nam se jave na 0800-085-085 ili da se prijave preko formulara za besplatan odvoz i da direktno doprinesu očuvanju naše životne sredine.

Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način