E otpad – 5 najčešće postavljanih pitanja

E otpad predstavlja goreću temu poslednjih deset godina. Malo je osoba koje nisu upoznate sa ovom pošasti 21. veka. Kako bismo Vam još više približili svet elektronskog otpada, pokušaćemo da odgovorimo na neka od  najčešće postavljanih pitanja.

1. Šta je e otpad?

E otpad predstavlja sve elektronske i električne uređaje koji su poslužili svojoj svrsi a zbog određenog kvara, nisu više u „životu“.

2. Gde odložiti/baciti elektronski otpad?

Nikako ne bacati e otpad, posebno zato što on u sebi sadrži materije koje su kontaminirajuće za našu okolinu i loši po zdravlje. Najbolje bi bilo raspitati se o tome da li u Vašem mestu postoji reciklažni centar koji će oberučke prihvatiti Vaš otpad.

3. Da li je e otpad toksičan?

Neke komponente e otpada su izuzetno toksične. Brom, hrom, živa i olovo se specijalno ističu. Ove supstance i njihova isparenja procesom kruženja materije dospevaju u vazduh, zemljište i vodu i time nanose izuzetnu štetu. Deca su posebno podložna njihovom negativnom uticaju.

4. Zašto je važno reciklirati e otpad?

Recikliranjem čuvamo životnu sredinu i štedimo resurse. Sve toksične materije se tokom recikliranja u bezbednim uslovima drže pod kontrolom.

5. Šta se može reciklirati?

Može se reciklirati gotovo sve što ima napajanje na stuju ili baterije a tu spadaju: kompjuteri, televizori, mali kućni aparati, konzole za video-igrice, mini linije, tableti, štampači…

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način