Da li recikliranjem štitimo životinje?

Recikliranjem štitimo ne samo životinje već i sva ostala živa bića i životnu sredinu uopšte. Ukoliko smanjimo procenat otpada po glavi stanovnika zahvaljujući boljoj organizaciji, odnosno recikliranjem, doprinećemo smanjenju deponija u korist živog sveta.

Recikliranjem indirektno štitimo životinje a evo i kako.

Jedna od glavnih prednosti recikliranja je što time čuvamo prirodne resurse. Eksploatisanjem netaknutih resursa posežemo u staništa divljih životinja i pritom sagorevamo fosilna goriva što doprinosi klimatskim promenama i iščezavanju vrsta.

Klimatske promene uzrokuju porast temperature vode, što može dovesti do smanjenja količine rastvorenog kiseonika u barama, potocima, rekama i morima. Vodeni organizmi i biljke koje su stanovnici ovih voda mogu izumreti zbog novonastalih uslova. Recikliranjem se može umanjiti uticaj na ta staništa i divlje životinje.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način