Da li je vreme za novi mobilni telefon?

Savremeno doba odlikuje hiperprodukcija i hiperpotrošnja. Ove dve karakteristike modernosti su možda najvidljivije kada je reč o mobilnim telefonima. Mnogi korisnici odlučuju da kupe novi telefon iz čisto estetskih razloga (zbog naprednijeg dizajna) ili zbog minimalno poboljšanih funkionalnosti. Ipak, pre svake kupovine, potrebno je dobro razmisliti o njenoj opravdanosti. Svaki put kada se, umesto za kupovinu novog, opredelite za popravku ili apgrejd starog uređaja, značajno doprinosite uštedi svetskih resursa.
Stoga, pre nego što odlučite da zamenite svoj mobilni telefon novim, probajte da odgovorite bar na ova elementarna pitanja.

Da li se Vaš telefon može popraviti?

Nekada je popravka isplativija od kupovine novog uređaja. Stoga, pre nego što brzopleto odlučite da odbacite stari telefon, proverite da li se može popraviti.

Da li Vaš telefon poseduje sve funkcionalnosti koje su Vam potrebne?

Jedan od razloga kojima pokušavamo da sebi kupovinu novog, skupog telefona jesu dodatne i naprednije funkcionalnosti. Ipak, tehnološke novine koje se pridodaju poslednjim modelima nisu uvek neophodne. Sa druge strane, stari telefon se često može apgrejdovati. Stoga, pre nego što se prepustite impulsivnoj kupovini, razmislite dobro da li Vam je zaista potrebna.

Da li je moguće reciklirati telefone?

Ukoliko dođete do zaključka da je stari mobilni telefon nepopravljivo pokvaren ili da više ne odgovara Vašim svakodnevnim potrebama, onda je vreme da počnete da razmišljate o reciklaži. Mobilni telefoni sadrže u sebi veliku količinu vrednih materijala, poput bakra, zlata, srebra i paladijuma. Stoga, reciklaža mobilnih telefona doprinosi očuvanju resursa baš kao i njegova popravka!

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način