Da li je vreme da satelitske antene pošaljemo na (e) otpad?

Uz ekspanziju kablovske televizije koja polako osvaja sve veći broj domova, čini se da će satelitske antene ući u istoriju. Glavna prednost kablovske je što može da ponudi dvosmernu komunikaciju za interaktivno tržište međunarodne digitalne televizije. Takođe, internet platforme za live streeming ih dodatno potiskuju sa tržišta. Međutim, za razliku od kablovske, satelitska televizija može da pokrije sve krajeve sveta čak i one krajnje zabačene, što je velika prednost, te su ove dve tehnologije trenutno osuđene na kohabitiranje.

Bez obzira na sve prednosti i mane satelitske televizije, antene su sačinjene iz delova koji se kao i svi drugi, posle izvesnog vremena kvare. Nakon što antena postane „zrela za otpad“, potrebno je razmisliti šta sa njom? Da li ćemo je odbaciti na deponiju ili je pogodna za recikliranje?

Budući da je jedna satelitska antena izrađena većim delom od plastike, metala i matične plače, odgovor je „da“, antena se može reciklirati. Zbog prirode i kompleksnosti materijala od kojih je sačinjena, antenu možemo svrstati u e otpad.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način