Da li će 5G tehnologija uticati na E otpad?

Jedna od gorućih tema iz sveta tehnologije jeste svakako peta generacija bežične mrežne tehnologije, poznatija kao 5G. Ono što nam 5G obećava jesu mnogo veće aploud (upload) i daunloud (download) brzine, stabilnija konekcija, veća pokrivenost, kao i mogućnost da IoT dostigne svoj puni potencijal.

Ovo u prevodu znači da će, na primer, skidanje jednog HD filma biti pitanje sekundi, skype sastanci će se održavati bez ikakvih smetnji, video snimci biti jasniji a igrice bez gličeva. Takođe, monogo više uređaja će, bez problema, moći istovremeno da se poveže na Wi-Fi.

Medjutim, postavlja se pitanje kakav će uticaj imati 5G na generisanje e otpada? Sa obzirom na to da će 5G doneti mnogo veće brzine i stabilniju konekciju, mnogi uređaji koji ovaj napredak ne mogu da prate, biće osuđeni na deponiju. Na primer, svaki telefon stariji od iPhone-a 6 postaće beskorisan.

Na svetu se u toku godine od ukupno 45 metričkih tona e otpada reciklira samo 20 odsto, ostatak završava na otpadu. Kako bismo očuvali životnu sredinu, moraćemo da se još jednom podsetimo koliko je recikliranje važno jer nam nova tehnologija donosi novi talas e otpada.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način