Crveni kontejner

Živimo u doba kada društvo beleži nezapamćene rekorde u potrošnji. Ne postoje izgledi da će ovaj trend  stagnirati u bližoj budućnosti. Činjenica je da se sve lakše upuštamo u kupovinu, bilo da je ona zaista  neophodna ili je jedan u nizu hirova.

Zbog dobro poznate sprege ponude i potražnje, hiperprodukcija malih kućnih aparata i elektronskih gedžeta sve  je manje koncentrisana na kvalitet a sve više na kvantitet kako bi zadovoljila potrebe tržišta. Prilikom  kupovine novog uređaja, najmanje brinemo o tome šta ćemo sa starim.

Jedno od interesantnih rešenja za odlaganje malih elektronskih uređaja ponudila je Češka. U pitanju su crveni  kontejneri.

Crveni kontejneri olakšavaju odlaganje zastarelih uređaja a postavljeni su na lokacijama koje su svima na  dohvat ruke. Najčešće se mogu naći u blizini postojećih područja za odvajanje otpada (staklo, papir,  plastika).

Kontejneri su dizajnirani za malu električnu i elektronsku opremu te se u njih mogu odlagati: kalkulatori,  radio uređaji, mala kompjuterska oprema, tableti, prenosivi CD plejeri i mobilni telefoni.

Crveni kontejneri nisu pogodni za: televizore, kompjuterske monitore, fluorescentne sijalice i štedljive  sijalice.

Trenutno se širom Češke može naći 2.100, strateški raspoređenih, crvenih kontejnera. Za one koji ih ne mogu iz prve naći, postoji sajt na kome je označena lokacija najbližeg crvenog kontejnera.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način