Cleantech- najveća svetska industrija za obradu e otpada

Gomilanje neupotrebivih elektronskih uredjaja širom sveta probija sve rekorde, stvarajući na taj način potrebu za otvaranjem novih fabrika za preradu e otpada. Na ovaj način industrija za obradu elektronskog otpada postaje jedna od najbrže rastućih u 21. veku.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju, započeta je izgradnja objekta za preradu e otpada, pod pokroviteljstvom UN-a. Projekat je, izmedju ostalog, podstaknut činjenicom da stanovnik UAE godišnje proizvede 17,2 kg e otpada.

Objekat za obradu 39.000 tona elektronskog otpada godišnje

Projekat izgradnje Cleantech fabrike za preradu otpada podržan je od strane Agencija Švajcarske Vlade za izvoz finansija (SERV) i uz upotrebu švajcarske tehnologije. Ovaj potez predstavlja jedan od najvećih stranih direktnih investicija u oblasti upravljanja životnom sredinom u UAE.

Operacije su nedavno započete 2018. godine, a prva faza obuhvata najsavremeniju opremu koja može da obrađuje 39.000 tona elektronskog otpada godišnje. Objekat od 21.000 m² poslužiće kao najveći centar za upravljanje otpadom, recikliranje i specijalizovani otpad.

Fabrika je namenjena recikliranju svih vrsta električne i elektronske opreme koja je neupotrebiva, od potrošačkih preko industrijskih do komercijalnih i vojnih aparata.

Nema nikakvih hemikalija ili vode u procesu reciklaže

Elektronika će se reciklirati samo procesom granulacije, što znači da u ovom procesu nema nikakvih hemikalija ili vode. Postrojenje će raditi na solarno napajanje sa fotonaponskim panelima instaliranim u celoj zgradi.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:

Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način