3 razloga da ozelenite Vaše poslovanje

Bilo da se radi o savremenoj IT kompaniji ili tradicionalnoj berbernici, poslovanje je danas nezamislivo bez elektronskih uređaja. Pored toga što svaki poslovni objekat poseduje kompjuter, u mnogim kancelarijama se mogu naći i drugi elektronski uređaji poput televizora, štampača ili aparata za kafu. Stoga, pitanje koje se neizbežno nameće svakom poslodavcu jeste: šta raditi sa uređajima kada se konačno pokvare? Iako se može činiti da je najjednostavnije rešenje za dotrajalu elektroniku prosto bacanje u smeće, jedina prihvatljiva poslovna odluka jeste e-reciklaža. Kako bismo opravdali ovaj stav, predstavljamo Vam 3 ključna razloga da konačno ozelenite Vaše poslovanje i pristanete da se u biznisu rukovodite i ekološkim načelima.

1. E-reciklaža ima pozitivni uticaj na životnu okolinu

Ovo je ključni razlog za prisvajanje reciklažne prakse. Mnogi elektronski uređaji, poput kompjuterskih monitora, mobilnih telefona i laptopova sadrže u sebi teške metale koji, u većim količinama, mogu zagaditi vodu, vazduh i zemljište, te ugroziti zdravlje ljudi i životinja. Osim toga, stara elektronika je pravi mali rudnik iz koga se mogu „spasiti“ značajne količine zlata, srebra i bakra.

2. Srećni zaposleni

Priklupljanje i sortiranje elektronskog otpada ne mora biti još jedna u nizu obaveza za Vaše zaposlene, zbog koje će morati i vikendom na posao. Pripremanje uređaja za reciklažu se može predstaviti i pretvoriti u zabavni team-building događaj. Recimo, pokušajte da motivišete svoje zaposlene tako što ćete organizovati takmičenje u skupljanju reciklažnog materijala. Na kraju svakog ciklusa, zaposleni koji je pokazao najveće ekološko angažovanje, može biti proglašen „najzelenijim“ radnikom meseca i čak zaraditi bonus.

3. E-reciklaža kao metoda rebrendinga ili pozicioniranja Vašeg brenda

Prihvatanje reciklažne prakse može imati i direktni uticaj na razvoj Vašeg poslovanja. Vaši klijenti i mušterije će svakako umeti da cene Vašu posvećenost ekološkim vrednostima. Zapravo, u zapadnom svetu, danas je jedan od najznačijnijih kriterijuma izbora poslovnog partnera njegova etičko-ekološka prosvećenost. Stoga, ne samo da ćete zadržati i poboljšati odnose sa postojećom klijentelom, već se lako može desiti da ćete, zahvaljujući reciklaži, privući i strane partnere.

Ukoliko vas muči nedoumica šta biste sa ee-otpadom, budite slobodni da nas kontaktirate. Naše usluge uključuju:
Besplatan odvoz uredjaja na celom području Republike Srbije
Besplatan poziv broja telefona 0800-085-085 (9h – 20h) za savete u vezi vašeg EE otpada
Ako imate pitanja pošaljite nam mail na office@ereciklaza.com


Za besplatno sakupljanje elektronskog otpada pozovite nas na 0800-085-085 ili popunite formular za odvoz otpada i mi ćemo se pobrinuti da se sav otpad reciklira na bezbedan i ekološki način